Programma's

1. Samen doen

Wat hebben we wel gerealiseerd en wat niet?

WMO
Om onze inwoners passende ondersteuning te bieden en actief deel te kunnen laten nemen aan onze samenleving hebben we in 2021:

  • Contractmanagement op basis van doelmatigheid en rechtmatigheid uitgevoerd. Er is een toezichthouder rechtmatigheid aangesteld binnen NMD.
  • Gewerkt met onze inwoners volgens het principe “één gezin, één plan, één regisseur”. En hier ook onze interne organisatie op aangepast. De pilot regisseursmodel is geïmplementeerd binnen Team Toegang.

Beschermd Wonen en Maatschappelijke Opvang
De decentralisatie van Beschermd Wonen is wederom uitgesteld , dit maakt dat het traject nog niet volledig is afgerond.

Wet Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (WVGGZ)
De meldfunctie Wvggz en het landelijke meldnummer ‘zorgwekkend gedrag’ zijn voor Drenthe in het Advies- en Meldpunt Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) ondergebracht. Het is een belangrijke pijler van het OGGZ-vangnet dat naast het meldpunt bestaat uit de functies triage, advies, bemoeizorg en casus- en procesregie. Dit Advies- en Meldpunt OGGZ is een breed meldpunt voor niet acute zorgvragen waar iedereen advies kan vragen of een melding kan doen over mensen in Drenthe waar grote zorgen over zijn als het gaat om hun gezondheid en welzijn.

Schuldhulpverlening
Sinds januari 2021 is de gewijzigde WGS (Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening) ingevoerd. Dit betekent dat de gemeente vroegtijdig berichten ontvangt van betalingsachterstanden bij energieleveranciers, zorgverzekeringsmaatschappijen en woningbouwverenigingen. Na enige opstartproblemen is dit proces inmiddels geïntegreerd in de dag dagelijkse werkzaamheden.

Vanwege Covid is het niet altijd mogelijk geweest om op de gewenste manier te handelen, zoals het plegen van huisbezoeken en het proactief benaderen van inwoners.

Deze pagina is gebouwd op 07/08/2022 16:45:42 met de export van 07/08/2022 16:40:41